AccessoarerAccessoarer, kronan på verket!

Lyft fram ditt vackraste jag, nämligen dig själv i kärlekens skrud. Våga vara vacker denna dag!

De vackraste accessoarerna hittar du i den butik du valt att köpa din brudklänning. Accessoarerna köps in efter stilen på brudklänningen för att det skall bli en vacker helhet.

Det är viktigt att prova ut alla accessoarer vid köpet av din brudklänning. Den helhetsbild du får är ovärderlig och hjälper dig att komma vidare i dina val av t.ex. brudbukett, klänningar till tärnor och näbbar e.tc. Om du väntar är risken att de accessoarer som passade bäst är slut vid ditt nästa besök, våga ta beslut, undvik besvikelser och var ute i god tid!

   

   

   

 

   

  

Brudslöja:

Brudslöja - bröllopsaccessoarer
Förr i tiden symboliserade slöjan brudens oskuld, men så är det förstås inte idag. Det finns ett stort utbud av brudslöjor i olika längder, med matchande dekorationer som stämmer överens med din brudklänning. Den långa brudslöjan är åter modern, och mångfalden är stor, den kan vara dekorerade med breda venetianska spetsar, pärlor och kristaller i olika formationer. Tyllen i slöjan är väldigt skir vilket innebär att frisyren syns igenom tydligt, många tror fortfarande att frisyren försvinner med slöjan. Slöjan skapar en inramning av ömhet, och ger en helhet av ”Bröllop”.

Tiara, Diadem eller Krona:

Prova ut tiaran eller diademet när du valt ut din brudklänning, så att du får en riktigt vacker helhet. Det är viktigt att tiaran, diademet stämmer överens med din brudklänningsstil och även din ansiktsform. Önskar du bära krona på ditt bröllop, har kyrkorna ofta sina egna kronor som de lånar ut i samband med vigseln.

Strass/ Pärlkammar eller Hårblommor:

Pärl- och Strasskammar är ett annat sätt att utsmycka frisyren med. Hårnålar med pärlor och strass kan också smyckas in bland hårlockarna om så önskas. Florister kan skapa vackra blomsterdekorationer som matchar både klänning och frisyr t.ex. blomsterdiadem. Till tärnor och brudnäbbar kan det vara vackert med kransar och blomsterkorgar som stämmer överens.

Brudhandskar:

Väljer du att använda brudhandskar under vigselakten, behöver du sprätta upp några stygn i sömmen på ringfingret. Skall du använda armband bär du det utanpå handsken. Ett annat alternativ är att ta på handskar innan och efter själva vigsel akten.

Smycken:

Välj brudsmycken som framhäver hela brudklädseln, vackra brudsmycken är oerhört viktiga och får inte konkurrera ut helheten.

Brudväska/Brudpåse:

Välj en brudväska alt en brudpåse som stämmer överens med stilen på brudklänningen. Vad är det nödvändigaste en dag som denna? Läppstift, parfym, kam och mascara! Be gärna någon anhörig ta hand om din väska under vigseln, eftersom Du är upptagen med din blivande makes hand och brudbuketten i den andra.

Brudbukett:

Brudbuketten är ytterligare ett smycke som ska lyfta fram din personliga stil, och brudklänning. Viktigt är att brudbuketten anpassas till bruden.

Schal/Capé:

Det är synd att frysa bort sin stora dag. Det är viktigt att ha något varmt över axlarna under de kalla årstiderna höst och vinter. Pälsjackor, Svandunscapér, spetsjackor och dekorativa schalar är alternativ.

Paraply:

Visste du att lite regn i brudens krona betyder ett långt och lyckligt äktenskap. Ta med ett stort paraply ifall att, man vet aldrig om det börjar regna. Det är viktigt att paraplyet är så stort att Ni båda får plats under det.

Dela med dig: